Daisypath - Anniversary

Tuesday, August 26, 2014

TIPS NAKAL MENGHADAPI PEPERIKSAAN ONLINE SPA

haaaaa...artikel tok di 'copypaste' aku aja auk...
kebetulan apai tuai aku bisi peperiksaan online penguasa kastam 6/9 tok...
so diambi ari blog prof hariz credit to him...
aluuu di tulis tips nakal nehhh hahhaha...


1.  Komputer, Laptop
Perkara yang asas untuk anda menghadapi exam online adalah Komputer, Laptop. Tiada benda ni memang anda tak boleh menduduki exam online. Jadi cadangan saya pastikan komputer/laptop anda dapat berfungsi dengan baik. Bagi yang tiada boleh pergi cybercafe. InshaAllah buat pilihan yang bijak dan tepat.
2. Sambungan Internet
Nama pun exam online iaitu peperiksaan di atas talian. Tanpa sambungan internet anda memang tak boleh ambil exam online ni. Cadangan saya pastikan sambungan internet anda 1Mbps ke atas. Kalau nak ke cybercafe cari yang internetnya laju. Kalau ada Unifi lagi bagus. Guna Wifi? Boleh tetapi bukan di McD. hihi
3. Browser
Ini part yang paling penting. Pemilihan Browser (Pelayar) amat penting. Apa yang dicadangkan oleh SPA guna Internet Explorer versi 8.0 dan keatas. Selain itu Mozilla Firefox juga dicadangkan.
4. Supporter
Anda perlukan ‘supporter’ di belakang anda. Satu kelebihan untuk anda. Kalau boleh dicadangkan, mungkin pasangan anda, rakan mahupun adik beradik anda! Mana tidaknya, anda boleh ambil exam di tempat anda secara online dan TIADA PENGAWAS menjaga anda.
5. Sediakan Buku Rujukan
Anda buat pilihan yang bijak sekiranya anda memiliki  pakej rujukan peperiksaan online penolong penguasa kastam W27. Bawalah Ebook tersebut di dalam smartphone, tablet atau laptop anda. Semasa dalam exam online nanti anda cuma CTRL + F untuk mencari keywords soalan di dalam exam.
6. Hadir lebih awal
Calon dikehendaki mendaftar masuk  10 minit sebelum peperiksaan bermula di peperiksaan online kastam w27. Cadangan saya masuklah lebih awal dalam 20 minit sebelum peperiksaan mula.
7. Rujuk Manual dan Panduan Yang Betul
inshaAllah boleh rujuk panduan exam online kastam w27 sekarang. Anda perlu tahu manual dan panduan yang dikeluarkan oleh SPA !
8. Sediakan Kalkulator
Siapkan kalkulator di sebelah anda dan jika ada kawan/saudara yang boleh bantu anda bersama, ajak mereka untuk berada di sebelah anda ketika sesi peperiksaan
9. Jangan Buang Masa
Sila baca arahan dan soalan dengan teliti sebelum menjawab. Jangan buang masa anda kerana masa itu emas.

10. Jawab dengan Tenang
InshaAllah Berusahalah dengan bersungguh-­?sungguh dan penuh harap kepada Allah. Semoga kejayaan milik kita semua. Allahumma Ameen Ya Allah.

Jadi adakah anda sudah bersedia???????????


testimoni perla coffee+perla dust

sekumbang 2 kumbang tok aku bisi produk kesayangan diri empu ko kitai...
nyadi serta ngasi amai ba aku..ka nemu produk nama??tok ia
produk ari irish resources kak yus nya..mmg sgt cantik n putih gebu owner tok..
tapi sida sebilik sigi gak bajik2 hahahha...

pengasas ia tok orang kelantan nyadi nda takut la nyambi produk nya ori ke nda..direct lalu agai kedai sida hihihi..kompem ori.


tok la kak yus..cantik kan?

aku ngambi perla coffee + perla dust...mula2 ngambi sigi saja2,..ngicha ke putih mimit kenu..laban kelia maya zaman sekula sigi chelum keretum laban balat amai bersukan.mali ninga bisi bertanding alu ka ngau..kaki sukan hihi

sampai dikangau orang indu jawa..nyaaaa lapaaaa...indu jawa okehh..penchelum ia..sampai ke beranak kulit aku bertambah kusam..mesti take action kitai ke indu..nda patut ka ngelanyai ke diri empu..nda pia??
u have a choice and take action!!never take for granted ko orang putih..

ka meda hasil ia??
bisi perubahan???
Hasil ari Perla coffee+Perla Dust selama 3 bulan
perla coklat kurengggg aku..kurenggg makai coklat !

gaga amai ati y..mua pan berseri ko kitaiiiiiii...sampai diato enti org ke pertama kali bertemu ninga rita udah bisi anak siko bendar sida merening..nda percaya koh!!!aishehhhh...kembang mimit asai anak ati..hahaha..

enti kitak berminat ngau produk sida ia..ulih contact aku..gerenti original! :)


perla Coffee RM50
Perla Coklat RM55
Perla Dust RM50

Hot combo
Perla coffee+Perla Dust RM95
Perla coklat+Perla Dust RM100

sekali postage!
ulih contact no aku 0139169362





Saturday, August 16, 2014

D'syifa Beauty House

D'syifa Beauty House 
projek jualan barangan komestik ari aku...mula2 start tahun 2012. maya nya nadai entu  mayuh orang berkecimpung ngau perniagaan online. Lately br ia...tiap ari aku meda org bejual online. Sampai bisi bala kawan-kawan nanya nama kebuah murah amai ba nuan?

ka nemu rahsia ia??hahha baka bisi orang ka nemu gak neh...laban maya aku start bisnes online suba aku mayuh nerima kol ari pengedar ngasuh nyadi agen nyual produk sida.That it! suba ka masuk D'herbs nya nadai bebayar diato dinga aku ka nyadi agen aja kena mayar RM350. ayoyoyo..penangan jualan online!

Bagi bala student tauka surirumah ke bisi masa online ulih nguji bejual online untuk nambah income kita..ari suka-suka nyo nyadi minat sampai la aku bisi kerjaya diri empu diato tiap kali log in fb mesti ka update pasal produk..yang penting berniaga ngau jujur..anang makai duit orang!enda behekat munyi jako kami orang dijih.

sapa minat ka skodeng2 harga barangan kecantikan ulih meda ba fb aku fbMurah Giler D'syifa BeautyHouse
mesti @.@ hihi

ok nya aja ari aku...bertemu baru ila auk! kada bisi orang macha muahahahhaha

ps: nie geng blog aku suba?ag aktif kitak?pilooo

Tuesday, April 22, 2014

post pertama 2014!!

laaaaa.....lama amai udah ninggal ke blog..
acihhhh uluu ku tuk hihih
bz memanjai...malas memanjai..plus x org singgah pun..hihi..

berita terkini..

aku bisi bisnes online...haaa ngagai bala kitai iban ka shopping..ulih shopping enggau aku hihi...dijamin murah..like page fb ku auk.. Murah Giler D'syifa Beauty House<<--klik ba link nya aja.

Anak aku..Muhammad Aaron Danish udah 10 bulan diato,..nyo nda berasai..benung belajar bejalai org empu...bujang sigat kami duai laki aku hihi

ok nya aja meh..ila nyambung br..

salam sayau..salam lelenggau..
nya ia bujang sigat kami hihi

Wednesday, August 21, 2013

anugerah terindah

lama mai enda update blog neh hihi...tok bisi cehita bahu aku tok..Anugerah Terindah lah kenu ko jako hihi..

19/06/2013 TEPAT JAM 6.18pm
alhamdlillah aku selamat ngada ke anak laki siko ti diberi nama Muhammad Aaron Danish bin Edy Rohazni..mention nama apai sekali hihi..ka meda picture ia baru ada???

auk..auk..auk..tok gmbar anak aku
 umur 1 hari
 berat ia ada 3.44 kg 1 hari
 20 hari
 cukup 40 hari alu shopping raya kami menyanak hihi
 raya bertiga
 gaya tido anak bujang..enti telentang nyabak ia..ko entua aku madah engka ia lemas telentang
 main enggau apai ia sampai nyabak anak ditundi apai ia empu
cukup 2 bulan 6 kilo orang empu..

Nya aja cerita ari aku..sekian..haha

p/s: lama enda update blog..lembau bangat jari naip hihi..

Sunday, March 10, 2013

dating di Berjaya Hill

lama mai aku berangan ka kito..baru sarito tercapai angan2 mommy to be tok.kumbai aku ta besai nemu nya ngemit nya. rasa rugi pulak Rm 12 masuk kia haha..

Dating engau laki..lama dah nadai kala keluar berdua.tok pan kebetulan ka pulai ke kelantan ari KL..singgah cuci mata sebentar munyi ko melayu huhu

Sunday, February 3, 2013